Маси за трапезария

59
продуктa
Сортиране
Най-нови
Цена (ниска към висока)
Цена (висока към ниска)
А -> Я
Я -> А
Ограничено количество
Често задавани въпроси
От какъв материал са изработени предлаганите трапезни маси?

Предлаганите трапезни маси са изработени както изцяло от ПДЧ, така и от комбинация от масив и МДФ, метал и дърво, метал и МДФ.

Колко трябва да е висока кухненската маса?

Съгласно стандартите за производство на мебели, кухненската маса трябва да бъде висока поне 75 см, като понякога нейната височина може да варира до 80 - 85 см.

Правоъгълна или кръгла маса да избера?

Подбирайки формата на кухненската маса, е добре да бъдат съобразени формите на останалите мебели и аксесоари в помещението - ако те следват по-скоро кубични форми, избери кухненска маса също с такива, а ако следват овални форми - избери трапезна маса с този тип форми.

Може ли да бъде променен цвета на предлаганите маси за кухня?

Нашите клиенти могат да поръчат предлаганите трапезни маси само в посочената палитра от варианти. Корекции в цвета на кухненските маси не са възможни.

В зависимост от това колко души ще използват кухненската масата дневно, се определя минималният необходим размер. За ориентация, експертите препоръчват, че за един човек е необходимо място с ширина 60 см и дълбочина 40 см. Хубаво е да избереш по-голямата кухненска маса, за да си подготвен за гости и семейни събирания. В случай че не разполагаш с достатъчно пространство, можеш да разгледате разтегателните маси, които ще свършат чудесна работа.

Разтегателните трапезни маси са многофункционални, като можеш да избереш модел с различен брой крака, така че да е достатъчно удобен и да се вписва в интериора. От друга страна, в нашия каталог ще откриеш комплект маса и столове. По този начин мебелите ще си подхождат един на друг и ще паснат перфектно на интериора на кухнята.

Повечето модели маси за хранене са изработени от дърво, тъй като то позволява лесно почистване и в същото време стои страхотно във всяка стая от твоя дом. Когато става дума за маса за трапезария, повечето клиенти предпочитат компактните, стъклени модели, които не са нито прекалено големи, нито прекалено малки. Освен удобна мебел те се вписват чудесно като декорация в трапезарията. Ако се нанасяш в нов дом и се чудиш какъв дизайн мебели да избереш, разгледай разнообразието от маси и столове, което предлагаме, и открий перфектните мебели за твоя вкус.

Каква роля ще имат надеждните трапезни маси в твоето ежедневие?

Артикулите от категория „Трапезни маси“ са един от най-важните елементи на всяка съвременна кухня или трапезария. На тях се наслаждаваме на ежедневни и празнични обеди и вечери, забавляваме се със семейството и приятелите, релаксираме след дългия работен ден. От голямо значение е да се насочиш към трапезни маси с подходяща височина, размер и форма, за да успееш да гарантираш максимални количества функционалност и естетика в помещението. Ето каква роля могат да притежават качествените, надеждни и прецизно подбрани трапезни маси в ежедневието:
Трапезни маси 1Най-добрите оферти за трапезни маси

 • Трапезни маси: Място за семейни обеди и вечери – стандартните трапезни маси са място, около което цялото семейство се събира за обеди и вечери. Събития, които са се превърнали в традиция и основен стълб за щастливия и хармоничен семеен живот. Подходящите и удобни трапезни маси биха помогнали значително за приятното прекарване на тези събития и създаването на положителни емоции и добро настроение у всички.
 • Трапезни маси: Място за събирания с роднини и приятели – намиращата се в кухнята трапезна маса е мястото, на което човек обикновено посреща своите гости, най-вече роднини и близки приятели. Често тези срещи стават по повод някакъв празник, официален (Коледа, Великден) или пък личен (рождени и именни дни, юбилеи). Добре е избраната трапезна маса да бъде достатъчно голяма, за да могат около нея да се разположат всички гости, без да се чувстват дискомфортно или притиснати отвсякъде.
 • Трапезни маси: Интериорен елемент – веднъж поставена, трапезната маса започва и да играе ролята на интериорен елемент в кухнята или трапезарията. Нейната форма и дизайн трябва да се вписват по най-добрия начин в останалата част от обстановката, за да се създаде положителен естетически ефект и трайно да се подобрят изгледът и атмосферата на стаята като цяло.

 • Кои са основните форми трапезни маси, предлагани на пазара?

  Трапезни маси 2Разгледайте всички наши трапезни маси

  Формите на предлаганите на пазара трапезни маси са от голямо значение по отношение на два аспекта – пространството, които заемат те в съответната стая, както и придаваните от тях стил и атмосфера. Кръгли трапезни маси са подходящи за по-малки трапезарии, в които се търси спестяване на пространство и чувство за домашен уют. От друга страна, правоъгълните трапезни маси се използват предимно в просторни помещения с модерно обзавеждане. Главното приложение на квадратните трапезни маси пък е в дълги и тесни стаи, където е нужна симетрия.

  Какви стилове трапезни маси можеш да откриеш?

  Що се отнася до стила на закупуваните трапезни маси, изборът на потребителите се определя въз основа на един значим критерий - интериорът и обзавеждането на съответната кухня или трапезария. Особено определящо е дали стаята има класически вид, в който се акцентира на домашния уют и комфорт, или пък е модерно обзаведена и отговаряща на последните тенденции в интериора. В първия случай логично решение би било да се насочиш към дървена маса, която може да бъде и във винтидж стил. Във втория имаш възможност да избираш измежду трапезни маси с различни декорации или пък изящни стъклени такива. Разбира се, би могъл да направиш и по-нетрадиционен избор (напр. дървени трапезни маси в обзаведена по последна мода кухня),който да внесе контраст и акцент в стаята. Препоръчваме ти обаче да предприемеш подобна стъпка само и единствено ако си сигурен, че крайният резултат ще е положителен в естетически аспект и новата мебел няма да изглежда неестествено и да разваля цялостния изглед наоколо.

  Други важни аспекти при избора на трапезни маси

  Има още няколко важни аспекта, които е добре да се вземат предвид при избора на трапезни маси. На първо място сред тях е размерът. Той трябва да бъде съобразен с параметрите на кухнята или трапезарията, като в същото време позволява съответните трапезни маси да се използват по предназначение. Мъдра би била идеята да огледаш разтегателни трапезни маси, които водят до спестяване на пространство в ежедневието, а при специални поводи лесно се уголемяват. Не забравяй също така да съобразиш размера и стила на трапезната маса с този на столовете, които си предвидил за своята кухня или трапезария. А ако пространството е ограничено, кухненските ъглови дивани винаги са много добро и практично решение.
  Трапезни маси 3Видове трапезни маси

  Защо да закупиш трапезни маси от магазин МебелМаг?

  Трапезни маси от магазин МебелМаг: Най-високо качество – МебелМаг работи директно с водещите родни производители на мебели за кухня. Това ни позволява да подберем в каталога си най-добрите артикули от категория „Трапезни маси“, които отговарят на изискванията и предпочитанията на нашите клиенти. В МебелМаг ще откриеш здрави, качествени и естетически издържани трапезни маси, способни да запазят отличното си състояние за години напред.

  Трапезни маси от магазин МебелМаг: Достъпни цени – достъпните цени, съобразени с особеностите и тенденциите на българския пазар, са нещо, към което ние от МебелМаг винаги сме се стремили. Целта ни е да дадем възможност на широк кръг от хора да обзаведат дома си с артикули от тази категория, които притежават достатъчно високо качество. В онлайн магазина ни също така редовно са налице промоционални оферти за определени продукти, благодарение на които ще направиш това при минимални за теб разходи.
  Трапезни маси 4Вижте всички наши предложения за трапезни маси

  Трапезни маси от магазин МебелМаг: Доставки в цялата страна – МебелМаг осъществява доставки на трапезни маси и други видове мебели на територията на цялата страна. Доставките са напълно безплатни за теб като краен клиент и няма да ти костват никакви допълнителни разходи. Разбира се, ако искаш да разгледаш на място моделите ни трапезни маси, можеш да посетиш нашите физически магазини. Те се намират в градовете София, Пловдив, Варна, Бургас и Карлово.

  Трапезни маси от магазин МебелМаг: Покупка на изплащане – имаш възможност да кандидатстваш за стоков кредит директно онлайн при правене на поръчката или в някой от физическите ни магазини.

  МебелМаг – трапезни маси за висока степен на комфорт и множество приятни моменти с най-близките хора!

  Виж още
  Виж по-малко