Често задавани въпроси
Колко години е гаранцията на предлаганите матраци?

Предлаганите от Мебелмаг матраци са с ралична гаранция, която варира от 24 до 240 месеца.

Еднолицев или двулицев матрак да избера?

Всички спални комплекти, които се предлагаме, са конструктивно подходящи да се използват с еднолицев матрак.Това е матрак, който е с вградена твърда рамка и се полага директно върху подпорите на спалнята. Всички предлагани матраци, които са включени в цената на артикулите, са еднолицеви. За използването на двулицеви матраци е необходимо закупуването на подматрачна рамка със съответния размер. Двулицевите матраци имат две основни предимства. Първото е, че когато се използва подматрачна рамка, тя е направена от ламели от слоеста дървесина, които са еластични, Тази основа създава допълнителна мекота при използване. Второто предимство е възможността да бъдат обръщани. Част от двулицевите матраци имат мемори пяна, но само едностранно. Разбира се, с оглед на това, използването на еднолицев матрак винаги е по-икономичното решение.

С каква височина са предлаганите матраци?

Предлаганите матраци са с различна височина като тя варира от 16 см до 28 см.

Матрак с пружини или мемори пяна - кое е по-добро?

Обикновено матраците, които съдържат в конструкцията си някакъв вид пружинен пакет, се характеризират с умерената или под умерената твърдост на усещане, а тези, които не съдържат пружинен пакет, а само пенополиуретан и мемори пяна, с твърдост над умерената. Изборът на матрак от различните видове зависи от вашето предпочитание и усещане за комфорт.

Най-важната предпоставка за сладък и пълноценен сън е подходящият матрак. За да ти осигури пълен релакс и здравословна почивка, матракът трябва да е подбран според твоите индивидуални нужди. Еднолицев или двулицев, твърд или по-мек, с различна технология на изработка и добавени екстри – избери модел, който да ти носи максимално удобство и комфорт, за да се събуждаш всяка сутрин свеж и готов за новия ден.

За продуктова категория „Матраци“

Матраците са продуктова категория, която има значително отражение върху съня и почивката на човека през нощта. Именно от избора на подходящия матрак зависи това да ти бъдат гарантирани необходимите количества удобство и комфорт, позволяващи на твоето тяло да се отпусне и освободи напълно от натрупаните в ежедневието стрес и напрежение. На пазара се предлагат редица типове еднолицеви, двулицеви и топ матраци. В следващите редове ще разгледаме особеностите и отличителните характеристики на всяка една от тези подкатегории, и ще изведем още важни фактори, играещи роля при избора на матраци. В допълнение, ще научиш защо закупуването на матраци от магазин МебелМаг е най-добрата опция за теб.

Видове матраци – особености и отличителни характеристики

Матраци 1

Намерете най-добрите оферти за матраци

Два са основните видове матраци, които можеш да срещнеш на пазара – еднолицеви и двулицеви. Напоследък набира популярност и опцията за закупуване на топ матраци, подходяща като временно решение при определени обстоятелства. Ето какво трябва да знаеш за всеки от споменатите варианти по отношение на категория „Матраци“:

Еднолицеви матраци – логичният избор за потребителите, търсещи бюджетно решение. Освен по-ниската си цена, те притежават вградена подматрачна рамка и съответно премахват нуждата от закупуване на такава впоследствие. Понастоящем на пазара се предлага богата гама от модели еднолицеви матраци, позволяваща на всеки потребител да избере най-подходящия такъв съобразно своите нужди и разбирания за комфорт.

Двулицеви матраци – главното преимущество на двулицевите матраци е, че запазват качествата и характеристиките си за доста по-дълъг период от време. Те обикновено са с две различни страни – мека и твърда, зимна и лятна, обикновена и с мемори пяна. Което ти позволява да ги въртиш в зависимост от сезона или моментните си предпочитания, за да получаваш винаги сладкия и пълноценен сън, от който се нуждаеш.

Кои други фактори се вземат предвид при избора на матраци?

Матраци 2

Огромно разнообразие от матраци

Освен вида на матраците, има и още няколко важни фактора, които трябва да вземеш предвид при избора на продукт от тази категория. Сред тях са размерът, материалите, от които е направен, марката и т.н. Виж каква роля играят въпросните фактори:

 • размер – размерът е от огромно значение за спокойния сън на потребителя и гарантираната степен на комфорт за него през нощта. Този критерий трябва да бъде съобразен както с човешкия ръст, така и с параметрите на съответната спалня или легло.
 • материали – на пазара се срещат матраци, изработени от най-различни материали – мемори пяна, полиуретанова пяна, пружини тип бонел. При някои модели са налични и допълнителни екстри, като например бамбукови влакна, притежаващи антибактериални и терморегулиращи свойства. Препоръчваме ти добре да проучиш отличителните характеристики и въздействието на отделните типове материали върху човешкото тяло, преди да се насочиш към конкретен тип матраци. Всеки надежден търговец ще бъде способен да ти предостави полезна информация по тази тема.
 • марки – добре би било да заложиш на марки матраци, които се ползват с добро име на пазара и са доказали качеството и ефективността на своята продуктова гама по отношение гарантирането на спокоен и здравословен сън. Примери за такива марки са ТЕД, Нани, Парадайс, Дормео, Симеонов и др.
 • Защо да закупиш матраци от магазин МебелМаг?

  Матраци 3

  Оферти за матраци

  Матраци от магазин МебелМаг: Най-високо качество и комфорт – ние работим директно с производителите, което ни позволява да подберем възможно най-качествената гама от матраци, предоставящи на потребителите необходимите дози удобство и комфорт. В МебелМаг ще откриеш матраци на ТЕД, Нани, Парадайс, Дормео, Симеонов и други утвърдени на пазара марки.

  Матраци от магазин МебелМаг: Достъпни цени – освен най-високо качество и комфорт, се стараем да предлагаме и достъпни цени, съобразени с особеностите и тенденциите на българския пазар. Цени, които да отговорят на финансовите възможности на максимално широк кръг потребители у нас, нуждаещи се от спокоен сън и пълноценна почивка през нощта. В онлайн магазина ни редовно са налични и определени артикули на промоция, в това число и от категория „Матраци“.

  Матраци от магазин МебелМаг: Без предплащане – залагайки на магазин МебелМаг, няма да ти се налага да правиш предплащане. Ние ти даваме възможност да платиш в брой, когато поръчаните матраци пристигнат при теб. При избиране на тази опция от теб се изиска единствено да носиш точната сума.

  Матраци от магазин МебелМаг: Широк обхват на доставките – МебелМаг извършва доставки на територията на цялата страна. Доставките ни са напълно безплатни и не увеличават стойността на поръчката за крайния потребител. Също така разполагаме с физически магазини, които можеш да посетиш, за да разгледаш и изпробваш типовете матраци, които си си набелязал. Въпросните физически магазини се намират в София, Пловдив, Карлово и Гоце Делчев.
  Матраци 4

  Виж още
  Виж по-малко