Кои са актуалните цветове за хола през 2023

Кои са актуалните цветове за хола през 2023

Мечтата на голяма част от хората е да се сдобият с дизайнерско жилище, което да е пряко взаимствано от актуалните тенденции при интериора. Подобни резултати са напълно възможни, стига да знаем кои са водещите акценти при съвременното обзавеждане през 2023 и да сме склонни да обмислим дори и по-нестандартни варианти за избор на мебели. Атмосферата във всяко едно от помещенията вкъщи е желателно да бъде уютна и модерна, като за целта трябва да се извърши правилен подбор на нюанси и да се заложи на ефектни комбинации между тях.

Какво е значението на цветовете за интериора

Ако си на път да промениш облика на своя дом, вървейки целеустремено към сбъдването на своите интериорни мечти, тук си попаднал на точното място, защото те очакват страхотни идеи за дизайн на апартамента или къщата. За всяка една от стаите в жилището е необходимо качествено и практично обзавеждане, като не по-малко е значението и на нюансите в него. Ето какво е то:

  • съчетанието от различни тонове носи определено настроение на живущите в имота – дали обстановката ще е спокойна и релаксираща, или динамична и авангардна, за крайните резултати имат “пръст” именно избраните нюанси. Важно е да се подберат подходящите, като те могат да бъдат светли, тъмни, неутрални, пастелни или ярки. За да ги интегрираш в жилището, имаш вариант да заложиш на боядисване на стените с боя или с латекс, да поставиш красиви тапети, да внесеш декоративни елементи като финално решение; 

    СЕКЦИЯ БЕЛВЮ БЯЛО ГЛАДКО С ДЪБ ДАКОТА
  • с помощта на нюансите можеш да постигнеш оптическо увеличаване на пространството – не са малко хората, живеещи в малки апартаменти. Ако и ти си сред собствениците на имот с ограничена площ, опитай се да разиграеш интересен интериорен сюжет, разчитайки на актуалните за 2023 цветове за хола и за жилища като цяло. Заложи на светлата гама, внасяйки цветни акценти на определени места, за да не стане обстановката твърде еднообразна. Тапет с геометрична щампа може да създаде 3д ефект и да придаде дълбочина на помещението, в което е поставен;
  • определяне на граници – визуалното отделяне на една стая от друга, без да има стени между тях, е топ тренд за 2023 година. Това може да се случи много лесно и бързо, ако избереш подходяща цветова схема и я използваш за начертаването на невидими граници между кухнята и хола.

Актуалните нюанси за хол през 2023 година не са никак малко, като на преден план излизат топлите и неутралните. Те се съчетават лесно помежду си, а и могат да бъдат използвани в комбинация с по-ярки и динамични тонове. Ще ги откриете при ТВ секциите, меката мебел и всички останали интериорни компоненти, използвани за тази част от дома.

Как да изберем модерни нюанси за хола

ЪГЛОВ ДИВАН ВАЛЕТА ДЕСЕН КАФЯВ СЪС СВЕТЛО КАФЯВО

Днес на фокус е така важната за пълноценната релаксация дневна, която можеш да обособиш с финес и стил. От огромно значение е да избереш подходящи цветове за стените, мебелите и декорацията, за да има холът приветлив и свеж вид. Навярно се питаш какви са и актуалните нюанси за 2023, бидейки готов да последваш трендовете, за да са резултатите още по-впечатляващи? При избора им за всекидневна се води по следните насоки:

  • актуални тенденции за 2023 – ако си решил да се сдобиеш на всяка цена с дизайнерски хол, няма как да подминеш действащите трендове за тази година. Ти преценяш дали да бъдеш подвластен на тях или да следваш свои собствени правила. Другият вариант е да комбинираш тенденциите с личните си предпочитания, като така ще постигнеш оригинални и непосредствени интериорни резултати;
  • обзавеждане – ако вече си готов с покупката на актуални мебели за хола и искаш да ги съчетаеш подобаващо с цветовете на стените, подовите настилки и декорацията, вземи под внимание нюансите, в които са решени. Добра идея е да заложиш на тапет в пастелната гама, ако да речем си си взел диван в ярко син цвят. Така той ще изпъкне още повече и няма да се създава усещане за претрупаност в стаята;
  • цветовете в останалите стаи – ако се стремиш към перфектен баланс и хармония в жилището, то определено трябва да се съобразиш и с цветовата схема в останалите помещения. Изобщо не е задължително тя да е същата като тази в хола – можеш да избереш различна конфигурация от актуалните за 2023 тонове за всяка стая, които обаче да са в добър синхрон и да не си противоречат твърде много. Сред вариантите е да обособиш дневната в бяло, а спалнята в розово. За кухнята можеш да се спреш на весели тонове като мента и жълто в съчетание с бежово или друг неутрален нюанс.

През 2023 те очакват много изненади, когато става дума за актуалните цветове за хол. Подготви се да бъдеш провокиран с нестандартни и доста смели комбинации от нюанси, но и да се насладиш на непреходните трендове, които отново заемат своето почетно място в българския дом.

Какви са тенденциите при цветовете за дневна през 2023

Дойде време да поговорим и за това кои ще са най-актуалните цветове за хол през 2023. Готов ли си да разбереш? Ако да, ето какво е важно да запомниш:

  • мебелите – ярки или неутрални? Покупката на обзавеждане за дневната е отговорна стъпка, която трябва да обмислиш много добре. За да е добър изборът ти, заложи на цветови решения като диван в небесно синьо или сиво, който на фона на бяла или кафява стена би стоял чудесно. Останалите интериорни компоненти могат да са в актуалната неутрална гама, като така меката мебел ще изпъкне още повече. Ярките цветове могат да присъстват и под формата на домашен текстил – възглавници, завивки, завеси и др.; 

    ЪГЛОВ ДИВАН МОНБЛАН ДЕСЕН СИВ
  • как да съчетаем цветовете на стените с мебелите – много важен детайл, за който трябва да се помисли отрано. Без значение дали ще избереш дълбоки или базови тонове като бежово и бяло, те трябва да са подходящо съчетани с наличното в хола обзавеждане. Супер идея е да боядисаш стените (или само една) в актуалното синьо-лилаво и да ги съчетаеш с мебели в сиво, черно и/или бяло. Присъствието на на кафяви орнаменти е също препоръчително.

Пастелно зелено, оранжево, мента и разкошно бяло с перлен оттенък – всички тези тонове ще са актуални през 2023 година. Заложи на тях за хола и се наслади на престоя си в него!

Уют в дневната – как да го постигнем чрез цветовете

Няма спор, че за постигането на уютна и предразполагаща към почивка обстановка са нужни нюанси като бежово, нежно розово, бледо жълто и кафяво. Те могат да бъдат комбинирани помежду си, но и да се използват самостоятелно. Пастелно зеленото отново намира място през 2023, както и небесно синьото. Създай игра на цветовете и не пропускай да акцентираш с по-ярки тонове, където е подходящо.

Автор: МебелМаг