Тенденции в обзавеждането на хола през 2022

Тенденции в обзавеждането на хола през 2022

Обзавеждането на хола е една от най-важните части за всеки дом. Там се събираме с приятели, отпочиваме след дълъг работен ден и прекарваме значителна част от времето си в тази стая.

С новото десетилетие настъпиха и нови тенденции в дизайна, така че през 2022 имаме възможността да се впишем в тях по най-добрия възможен начин.

Какви са тенденциите при обзавеждането за хол през 2022?

През новия сезон може безпроблемно да заложите на обзавеждане в минималистичния стил за вашия хол. Препоръчва се комбиниране и с други вариации, което ще добави повече естетика към крайния вид. Нека разгледаме по-подробно отделните стилистични направления:

 1. Минимализъм - за минимализма са характерни няколко основни черти. При него имаме голямо количество свободно пространство, прави, геометрични линии, простота в мебелите и цялостното обзавеждане, практичност и функционалност. Тези характеристики карат все повече хора да използват този изглед за много от помещенията. Съчетанието с хай-тек стил изглежда наистина невероятно, за това спокойно може да добавите довършителни елементи от естествени материали, както и ярки и необичайни детайли към декора. Според, основният цвят на хола в случая трябва да бъде пастелен. Декориране с цветя е страхотно допълнение. Подобна колаборация между минимализъм и хай-тек, преминава към модерен стил. 

  СЕКЦИЯ СИНТЕС СВЕТЪЛ ВОТАН С АНТРАЦИТ
 2. Класически - класическият изглед е винаги в тенденциите за обзавеждане. Спокойно можем да го наречем вечен. Той хармонично съчетава луксозни и стилни интериорни решения. Периодично се появяват и различни иновации. През 2022 г., интериорът на хол в този стил се препоръчва да бъде допълнен с камина. Тя може да бъде истинска или електронна, но важното е да създава нужния за помещението уют. Претенциозните елементи вече са загубили своята актуалност. Семплата декорация и мебелите в ярки цветове са на мода вместо тях. Не трябва да забравяте, че характерна черта за класическия изглед е луксът. 

  ЪГЛОВ ДИВАН ЛАС ВЕГАС ДЕСЕН КАФЯВ
 3. Лофт – този съвременен стил покорява със своята ексцентричност. Със сигурност е добре дошъл в тенденциите за хол през 2022 г. През новия сезон има някои промени в това излъчване. Тук комфортът и хармонията са на почит. Големи прозорци, откриващи градска или природна гледка, биха се вписали чудесно. може да го използвате и в дизайните на преходните и вътрешните помещения. Ако няма такава възможност, можете да заложите и на фототапети, които да добавят хубав пейзаж в помещението.
 4. Модерен – контрастът е основната отличителна черта на изчистения модерен стил. Той позволя да вложите цялото си въображение в обзавеждането. Новият сезон внася някои корекции в него. Тенденцията за обзавеждане на хол през 2022 г. е да се изоставят прекалено ярките и претенциозни детайли. Предпочитана гама е черно-бялата.

Това са основните стилове, на които спокойно можете да заложите в обзавеждането на вашия хол през 2022 г. Тенденциите позволяват различни разчупени предложения, така че не се притеснявайте да използвате въображението си. Не пропускайте да обмислите и варианти за преход в помещението, който да го разделя. По този начин можете да направите интересно съчетание между всекидневна и трапезария. Други съвети, които специалистите дават, са да използвате модулни секции. Декоративни картини, дървени библиотеки и красиви килими, също са част от дизайнерските хитринки. Внимавайте с цветовите комбинации.

Кои цветове са най-предпочитани за дневната тази година?

Най-актуалните нюанси през 2022 г. ще бъдат тъмните, дълбоки и приглушени тонове. Те създават атмосфера на комфорт и спокойствие, което е много важно за всяка всекидневна. У дома, човек трябва да се чувства спокоен, за да си почива както тялото, така и душата. Приглушената яркост е приемлива в интериора на хола, но все пак се препоръчва да е само акцент, а не основа.


СЕКЦИЯ БЕСТ ДЪБ АНТРАЦИТ С ДЪБ СУРОВ

Дизайнерите препоръчват, през 2022 г. да се доверите на сиви, наситено зелени или пясъчни цветове за вашия хол. Може да ги допълните с нюанс на сьомга, тюркоаз или боровинка. Важно е да не прекалявате с допълнителните цветове, за да не стане прекалено пъстро помещението. За създаването на хармоничен интериор са достатъчни 2 – 3 цвята. За контраст добавете светъл елемент към обзавеждането.

Какви дивани са модерни през 2022?

Меката мебел в хола е едно от основните неща, които съставят стила на обзавеждане. Диванът трябва да бъде добре съчетан с останалата част от интериора, като същевременно с това е важно да е достатъчно удобен за цялото семейство.

Ако разполагате с широко помещение, съвсем спокойно можете да заложите на голям модел холна гарнитура. Това е важно удобство и по-възможност е добре да не се прави компромис с удобството. Ако не разполагате с достатъчно площ, разгледайте опциите за малък ъглов диван, който да е практичен и удобен. Добре е да помислите за разтегателен модел, ако често имате гости.

Какво значение има материалът на мебелите?

Материалът, от който са изработени вашите мебели не трябва да е съобразен само с тенденциите през 2022 г. Важно е той да бъде качествен. Все пак никой не иска да прави ремонт всяка година. Добре е максимално да заложите на естествени материали, където това е възможно. Има невероятни функционални концепции, които включват дърво. Такъв детайл може да бъде добавен в интериора, а може и да е като основна част. Всякакви интересни идеи могат да бъдат разгледани, но винаги на първо място обръщайте внимание на качествената изработка.

Как да съчетаем различните материали и текстури?

Правилно подбраните материали и текстури са в състояние да създадат хармоничност в интериора. Колкото повече комбинации правите, толкова по-интересно става обзавеждането. Тенденциите през 2022 г. позволяват да се развихрите и да вложите въображение. Ето някои основни принципи при комбинирането:

 • не смесвайте два различни материала в една и съща повърхност;
 • основната тайна в комбинирането на текстури е контрастът и хармонията;
 • кадифените и грапави повърхности отразяват светлината много по-малко, за това се възприемат много по-меко, и изглеждат уютни. Гланцовите от своя страна предизвикват усещане за официалност.

Комбинации като дърво и кожа или дърво и естествен камък са изключително подходящи за обзавеждане на хола, според тенденциите през 2022 г. Важно е да не правите грешката да комбинирате прекалено много различни варианти в едно помещение, защото може да го претрупате и то да загуби своята елегантност.

Не забравяйте, че най-важното е обзавеждането да е по ваш вкус, и да се чувствате уютно и на мястото си. Това е основното, което трябва да ви води по време на всички съчетания.

Автор: МебелМаг