Пълен наръчник за обзавеждане за тийнейджъри

Пълен наръчник за обзавеждане за тийнейджъри

Интериорът на тийнейджърската стая трябва да бъде специален. При избора на подходящо обзавеждане е добре да се изходи от възрастта на младежа, взимайки под внимание и неговите интереси. Неговото лично място е хубаво да притежава функционалност, стил и уют, за да се чувства подрастващият комфортно. Дизайнът на мебелите е препоръчително да е в крак с трендовете, да подхожда на годините му и да отразява предпочитанията му за цветове.

Какво трябва да знаем за обзавеждането за тийнейджър

Периодът на юношеството е интересен и наситен със силни емоции, които родителите съпреживяват заедно с децата си. “Нюансите” на тийнейджърството са изключително интензивни, ярки и въздействащи, а това прави покупката на обзавеждане в същия този стил супер удачна. Запомни следното:

  • модерна, уютна и цветна, на стаята на тийнейджъра ѝ приляга да бъде точно такава – от типично детска, тя се трансформира във високотехнологичен кът, където вече порасналото момче и момиче ще се наслаждават на приятно прекарано време;
  • при избора на обзавеждане за стаята на тийнейджъра е хубаво да се вземат предвид оригинални дизайнерски идеи – за подреждането на мебелите, поставянето на ефектно осветление, слагането на абстрактни тапети на една или повече стени и др.;
  • покупката на единично легло или двойна спалня, бюро, гардероб, скрин и други мебелни елементи е също част от списъка със задачи, които родителят трябва да отметне при изграждането на интериор за тийнейджърската стая – размерът на всеки един от тях е ключов критерий при селекция, за да разполага тийнейджърът с пълни удобства на “лична територия”.

Декорирането е също съществен момент при обособяването собственото пространство на тийнейджъра. Малките детайли са значими не само за общия интериор, но и за юношеската стая, която предстои да стане “свидетел” на първите любовни трепети, някои разочарования, постижения, падения и изобщо на богата “палитра” от емоции, с които младежът предстои да се срещне.

Какви мебели да изберем

Практическите насоки при подбора на обзавеждането на помещението за тийнейджъра са най-полезни. Те ще ти дадат ясни и точки “напътствия” за това какво би било добре в твоя случай, а и към кои интериорни решения да се насочиш, така че крайните резултати да са тренди. Ето и някои добри препоръки за това как можеш да постигнеш прелестен интериор за юношата:

  • избери кокетна тоалетка за момичето-тийнейджър – тази мебел ще бъде доста използваната, защото разкрасителните процедури и моментите пред огледалото имат приоритетно значение за всяка една девойка;
  • интериор според личността – ако до този момент си заглеждал само мебели в бебешки и подчертано детски стил, то е време да насочиш погледа си към обзавеждане, което отразява личността на тийнейджър. Така неговата стая ще се сдобие с характер и индивидуалност. Бохо стил или морски мотиви – важно е детето ти открие частица от себе си в създадената от теб обстановка;
  • минимализъм и кожени детайли за луксозни резултати – колкото повече расте юношата, толкова по-силни стават симпатиите му към елегантните решения за обзавеждане и тези, които излъчват класа. Легло от кожа или шкафове с минималистични дръжки биха го накарали да се зарадва от сърце на атмосферата в своята стая. Присъствието на на 3D фототапет е също сред начините да внесеш малко драматизъм на помещението;
  • мебели със сгъваем дизайн за максимизиране на помещението – практичността е сред най-важните неща, когато става дума за обзавеждане за личното пространство на тийнейджъра. Ако то не е много голямо като площ, можеш да се замислиш за покупка на сгъваемо легло или бюро, които да се използват само при необходимост;
  • големият гардероб – нещо, на което подрастващите много държат, тъй като модата тепърва започва да ги вълнува. Няма момиче или момче в юношеска възраст, което да не иска да има много тоалети и да се приготвя пред огледалото. Затова е добре да е налице достатъчно място за тяхното съхранение.

Не пропускай да избереш и ергономичен компютърен стол, на който тийнейджърът да стои, докато играе с часове любимите си игри и не само. Към него е хубаво да добавиш и функционално бюро, за да са удобствата пълни.

Двуетажно легло или единични легла за две деца

КОМПЛЕКТ ДВУЕТАЖНО ЛЕГЛО МИКИ СЪС СКРИН И ЕТАЖЕРКА КЕСТЕН ВИРДЖИНИЯ С ВКЛЮЧЕНИ МАТРАЦИ БОНЕЛ 90/200

Важно уточнение при избора на спалня за юношата е това в каква конфигурация да бъде тя. Ако стаята се обитава и от друго дете, трябва да се помисли за подходящ дизайн на леглата. Единият вариант е да се заложи на две отделни, или да се спести място като се постави креват на два етажа. Често се случва пространството да се дели от деца с голяма разлика в годините, което изисква залагането на по-универсален интериор и обзавеждане, което да допада на всички.

Кои цветове са подходящи за тийн стая

За обзавеждането на стаята за тийнейджъра се предполага, че трябва да е източник на добро настроение, да е в духа на младостта и да излъчва свежест. Цветове като бяло, жълто, мента, светло розово и морско синьо са прекрасен избор, ако искаш да създадеш модерна обстановка и ведра атмосфера. Ярките нюанси могат да присъстват като акценти, върху всички стени, или да са проектирани върху мебелите. Опитай се да разиграеш ефектна схема от нюанси в комбинация с правилната декорация.

Малка стая – как да я направим по-функционална

ДЕТСКИ СПАЛЕН КОМПЛЕКТ РОУЗ С ЕДНОЛИЦЕВ МАТРАК БОНЕЛ 90/200

Много важно “условие” за това тя да изглежда просторна е притокът на светлина. Колкото повече, толкова по-добре. Когато я допуснеш в стаята на юношата, тя ще я уголеми визуално, а на обзавеждането ще придаде специално очарование. Друга добра “тактика” е да избереш мебели с вграден монтаж и такива, които могат да се сгъват и разгъват. Подобна компактност е силно необходима, когато става дума за тесни помещения, обитавани от тийнейджъра.

Как да декорираме

Декорацията е несъмнено решаваща стъпка при финализирането на интериорните проекти, свързани с обзавеждането на тийнейджърската стая или друга зона в жилището. Подходящата за юношеското пространство са фототапетите, осветителните тела в авангарден стил, стикерите и надписите за стени, тематичните сувенири и др. Същественото в случая е да се създаде усещане за принадлежност, за персоналност и за един по различен прочит на актуалните интериорни трендове.

Показан продукт - детско обзавеждане Чарли.

Автор: МебелМаг