Кои са най-добрите ортопедични матраци през 2023?

Кои са най-добрите ортопедични матраци през 2023?

Всеки иска пълноценен и качествен сън. Напоследък, точно поради тази причина, нашумяха и ортопедичните матраци. През 2023 г. технологиите и разработките в индустрията продължават да ни изненадват, но как точно да разпознаем кой матрак е най-добрият за нас? Ако обмисляте покупка на ортопедичен модел, то вие сте на подходящото място. Четете надолу!

Кои характеристики на матрака определят качеството му?

И еднолицевите, и двулицевите модели са чест избор сред потребителите. Въпреки различията в конструкцията им и двете вариации предлагат комфорт и качество.

Твърдост

Твърдостта е една от ключовите характеристики, които трябва да се вземат предвид. Меките ортопедични матраци са идеални за хора, които търсят нежна опора, докато по-твърдите варианти предоставят допълнителна стабилност на гръбнака.

Шум и вибрации

Малко неща могат да нарушат спокойствието ни по време на сън както шумовете и вибрациите. Затова е важно да изберем такъв матрак, който е проектиран да минимизира тези фактори. Въпреки че някои модели са склонни да произвеждат лек шум при движение, качествените ортопедични продукти са направени така, че ви осигурят максимална тишина по време на сън.

Опора на тялото

Опората, която предоставя матракът, е изключително важна, особено за хората с болки в гръбнака или други проблеми с костите и ставите. Ортопедичните матраци са проектирани така, че да балансират тежестта на тялото и да предоставят равномерна опора на всички части на тялото.

Поддържане на температура

Друга пречка за здравия и дълбок сън често е прекомерната топлина или студът през нощта. Най-добрите съвременни матраци са разработени да регулират температурата, като по този начин осигуряват комфорт през цялата вечер.

Кои са най-добрите ортопедични матраци за 2023?

Качеството на съня е от ключово значение за оптималното физическо и психическо здраве. Съответно изборът на подходящ продукт е сред основните фактори, които могат да определят дали се събуждаме свежи и готови за новия ден или недоспали и с болки в гърба и кръста.

През 2023 г., благодарение на научните проучвания и иновациите, производителите вече предлагат модели, които комбинират най-съвременните технологии с доказани методи за опора и комфорт на тялото. Някои се фокусират върху специфични нужди като подкрепа на гръбнака, температурен контрол или минимизиране на вибрации и шум при движение.

И така, кои са най-добрите ортопедични матраци през тази година? Нека да разгледаме някои от тях и техните уникални предимства, които ги отличават на пазара.

Еднолицеви

Те са предназначени да се използват от едната страна без необходимост да се обръщат периодично. Това ги различава от двулицевите, които могат да бъдат обръщани и използвани от двете страни. Ето ги най-добрите:

НАНИ Каспия Полифлекс

Сред най-добрите еднолицеви е Каспия Полифлекс. Матракът има ортопедична сърцевина от Peno Elastic Foam, която осигурява комфорт и издръжливост. Специалният дизайн предотвратява развитието на бактерии и гъбички, докато обвивката от Pomerol текстил регулира температурата на тялото. 

НАНИ Каспия Покет Спринг

Каспия Мемори Покет Спринг комбинира здравата метална рамка с множеството малки пружини и адаптивните свойства на мемори пяната. Тялото се поддържа в оптимално положение благодарение на многозоновата сърцевина, докато сребърните нишки в дамаската ви защитават от развитието на микроорганизми. Силиконовите влакна осигуряват терморегулация през цялата нощ.

Двулицеви

Може да се използват от двете страни, за равномерно разпределяне на износването и натоварването. Има опции със зимна и лятна страна. Обръщането може да помогне на матрака да запази формата си по-дълго време и да предотврати “пропадането” и вдлъбването, които могат да се получат в зони с по-голямо натоварване. Ето кои са най-добрите:

ТЕД Астреа Орто

Астреа Орто е двулицев ортопедичен матрак с 23 см височина, който съчетава висококачествени материали и покет пружини за точкова опора. Благодарение на издръжливата пружина и полиуретановата Body Care пяна, този модел предоставя анатомична поддръжка и устойчивост на деформации, гарантирайки комфорт дори за хора с по-голямо тегло. Предлага добра циркулация на въздуха и над 400 опорни точки на квадратен метър.

ТЕД Ексклузив Мемори Силвър

ТЕД Ексклузив Мемори Силвър (19 см височина) е един от най-добрите двулицеви варианти със средна твърдост и отлична ергономичност. Гарантира правилното позициониране на гръбначния стълб благодарение на мултипокет ядрото, което предоставя динамична поддръжка с два пъти повече опорни точки. Покрит е с тъкан от антибактериални сребърни влакна за отлична хигиена. Съчетава се с полиуретанова Body Care пяна за стабилност и анатомична опора. Има над 500 опорни точки на кв.м.

ТЕД Фаворит Нова Ортопедик

Двулицевият матрак Фаворит Нова Ортопедик от ТЕД е разработен с технологията i-Springs Super Comfort и разполага със 7 зони на комфорт. Определено един от най-добрите модели на пазара тази година. Мултипокет пружините се адаптират към всяко движение, а високоеластичната пяна и слоят Memory Foam осигуряват комфорт и ергономичност. Матракът предлага отлична вентилация, предпазваща от микроорганизми, и над 400 опорни точки на кв.м, той осигурява оптимална поддръжка без да изисква много усилия от ваша страна. Височината му е 20 см.

НАНИ Аруба Покет

Ортопедичният Аруба Покет с 23-сантиметрова височина има база от индивидуално пакетирани пружини, обединени с еластична връзка, които гарантират дълготрайна мекота. С балансирана твърдост и дишащ. Укрепен е с плътна Poliflex рамка. Калъфът е капитониран с антиалергични силиконизирани влакна, което осигурява терморегулация и високо ниво на хигиена. Това също е един от най-добрите матраци и е облицован със сертифициран адаптивен текстил, който регулира температурата и е съставен от висококачествени материали.

Със сигурност можем да твърдим, че при избора не става дума само за твърдост или възможност за обръщане на двете страни. Технологиите, материалите и интелигентните системи, които се внедряват в най-добрите съвременни матраци, ги превръщат в ключов фактор за подобряване качеството на съня ви.

Подобни статии
Комбиниране на цветове за начинаещи: Урок в интериорния дизайн
Комбиниране на цветове за начинаещи: Урок в интериорния дизайн
Идеи за офиса
Идеи за детска стая
Идеи за кухнята
Идеи за спалнята
Идеи за хол и всекидневна
Идеи за антрето
Идеи за дома

Цветовете са навсякъде около нас. Те не само придават характер на обкръжаващата ни среда, но и въздействат върху нашето настроение и емоции. В интериорния дизайн...

7 идеи за подаръци за нов дом
7 идеи за подаръци за нов дом
Идеи за офиса
Идеи за кухнята
Идеи за спалнята
Идеи за хол и всекидневна
Идеи за антрето
Идеи за дома

Сигурно сте наясно с това, че подаряването на подаръци е особено приятен жест, който може да оправи деня на всеки. А когато става въпрос за нов дом и ново начало...