Как да обзаведем детска стая за момиче

Как да обзаведем детска стая за момиче

Интериорът в детската стая се ползва с висок приоритет, което обяснява и факта, че повечето родители са готови да направят сериозни инвестиции, за да се чувства отрочето им добре по време на престоя си в личния си кът. Тийнейджърското помещение е също сред местата в жилището, за което се полагат сериозни усилия, така че то да има младежко излъчване, а пространството да е обособено по оригинален начин и със стил.

Какви мебели са необходими за детската стая

Интересни идеи за обзавеждането на детската стая има много. Днес ще научиш за това как да подходиш към мебелирането на тази за момиче, където трябва да преобладават свежи и нежни цветове като пастелно розово, лилаво, бяло, бежово и др. Мебелите са също от значение, а основното при тях е да са в подходящите размери и да имат актуален дизайн, съобразен с годините на детето.

Тийнейджър, ученичка в началния курс или по-малко момиче – твоето момиче заслужава най-доброто в интериорен план, затова заложи на оригинално обзавеждане, което да е и в пълен състав. Като “задължителни” се определят мебели като леглото (идея е да е двуетажно) и матрака, нощните шкафчета, гардероба и ученическото бюро, ако момичето е в подходяща възраст да го използва. Ако стаята е обитавана от две деца, то креватите трябва да са два на брой, а дрешникът да е с максимално голям капацитет.

За какво да внимаваме, когато избираме детско обзавеждане

Юношеско или за по-малко момиче, детската стая трябва да е не просто спално помещение, ами уютно и красиво кътче, в което госпожицата да прекарва времето си с най-голямо удоволствие. Освен обзаведено с подходящи мебели, супер идея е помещението да бъде и ефектно декорирано, следвайки водещите тенденциите при нюансите. Внимавай да не претрупаш стаята с излишни компоненти и не пропускай да сложиш подходящ килим на пода, за да е обстановката завършена и още по-уютна.

Как да обзаведем детска стая за момиче

ДЕТСКИ СПАЛЕН КОМПЛЕКТ ИВЕТ БЯЛО С РОЗОВ ПАСТЕЛ С ВКЛЮЧЕН МАТРАК БОНЕЛ 120/190

Доста са идеите, от които би могъл да се възползваш, когато дойде време да се погрижиш за мебелирането стаята на твоето малко или пораснало момиче. Ето и някои от тях:

  • заложи на модерни комбинации от цветове – бяло с розово, лилаво с бежово, жълто и синьо и др. Доста са идеите в случая, като избраната от теб схема от нюанси може да включва златни или сребърни акценти за допълнителен колорит;
  • проучи модните тенденции за 2022 – нека те бъдат твой основен “пътеводител” в света на интериора, но най-вече при реализирането на идеи, свързани с обзавеждането и декорирането на детската стая за момиче;
  • съобрази стила на мебелите с възрастта на детето – едно е да създаваш интериор за бебе или за девойка на 5 години, друго е да се занимаваш с обзавеждането на помещение за тийнейджър;
  • не пропускай “дребния шрифт” и помисли за детайлите – от особена важност са подробности като нощната лампа, комплектът спално бельо, малката секция за ТВ техника, както и елементи като завесите и щорите, килимът и др.

Обзавеждането на жилището е нещо, което планираме доста дълго време. Идеята е да се създаде уютна, модерна и практична обстановка, която да ни осигурява нужната доза естетика и релакс. От дизайна на мебелите до декорацията във всяка една от стаите, всеки един детайл е важен за страхотните крайни резултати.

Как да изберем подходящите цветове

Ако твоето момиче е на възраст, в която може да изрази предпочитания, не се колебай да се консултираш с нея отново цветовете в детската стая. Отлична идея и да ги изберете заедно и така да постигнете консенсус. Розовото и лилавото са класика в жанра, но не се страхувай да излезеш извън рамката и да заложиш на нюанси като червено, синьо или жълто.

Идеи за декорация момичешката стая

Подходящите решения в случая са виниловите тапети, фототапетите, стикерите за стена, картините и други детайли като пердетата, полилея и осветлението. Наличието на красиви аксесоари е също чудесна идея – фигурки, кутии за бижута, плюшени играчки и др.

Показан продукт - детски спален комплект Съни

Автор: МебелМаг