Как да обзаведем антрето - идеи и съвети

Как да обзаведем антрето - идеи и съвети

Коридорът е често пъти незаслужено подценяван и често определян като зона с второстепенно значение. Истината е, че както подхождаме с повишено внимание към интериора в спалнята и кухнята, по същия начин трябва да действаме и по отношение на антрето. Именно то е помещението, което виждаме за пръв и последен път, пристъпвайки прага на нашия дом. Ако си съгласен с казаното и искаш да постигнеш впечатляващи резултати с избора на мебели за тази част от твоето жилище, виж какви идеи имаме да споделим с теб и приложи съветите ни на практика!

Как да създадем усещане за повече простор в малко антре

Не всеки има късмета да живее в просторен дом и със същото такова просторно антре, в което да има място за поставянето на обемисто обзавеждане, включващо повече на брой компоненти. Ако искаш да създадеш усещане за повече простор в малкия коридор, ето какво можеш да направиш:

  • постави обзавеждане като стенни шкафове за обувки – страхотна идея, на която те съветваме горещо да заложиш при мебелирането на коридора. Този вид шкафове не заемат излишно място в коридора, което ги определя като функционални и идеални за тесни пространства. Изглеждат модерно и могат да се купят с различна височина;
  • сложи огледало на най-голямата стена – чудесно интериорно решение, с което се създава оптическата илюзия за по-голяма стая. Огледалото попада в категорията “декорация” и има значителен принос за приятната атмосфера. Може да се закупи с луксозен дизайн и да се комбинира безпроблемно с останалите мебели;
  • избери тапети с шарки, които придават дълбочина – още една полезна идея, която няма да ти коства и много средства. Фототапети с 3Д визия са също доста оригинален начин да придадеш дълбочина и да увеличиш оптически площта на коридора;
  • заложи на светлите цветове – избери ги за обзавеждането, за цвета на стените и за декорацията. Те ще внесат светлина в антрето и ще ти помогнат да реализираш идеята за постигането повече простор;
  • комбинирай основното с акцентно вътрешно осветление – хитър и стилен начин да създадеш усещане за по-голямо помещение, когато всъщност то съвсем не е такова... Идеята е да насочиш фокуса към определени зони или елементи от обзавеждането в антрето, а и да придадеш дизайнерски вид на стаята.

Обзавеждането на коридора е едновременно приятна и сложна задача. Прилагайки някоя или всички препоръчани от нас идеи ще ти помогнат да се сдобиете с антре, в което цари красота и функционалност, а усещането за достатъчно пространство никога няма да те напусне.

Кои цветове са подходящи за антре

Днес имаш на разположение доста добри идеи, които лесно би могъл да приложиш и на практика. Сред тях са портмантата с компактен дизайн, подходящи за малки зони, където се търси оптимално съотношение между естетика и практичност. Те се предлагат във вид на модулна система, но и да се закупят поотделно. На какъвто и модел обзавеждане от този тип да се спреш, избери светлите цветове, защото тъмните ще стеснят допълнително коридора. Бяло, светло сиво и бежово – с тези нюанси няма да сгрешиш и наличната площ визуално ще увеличиш.

Какви мебели за коридора са ни необходими

Обзавеждането за антре е добре да включва компоненти като малък гардероб с надстройка, удобна закачалка, пейка, а по възможност и практичен скрин, в който да съхраняваш личните си вещи. Вертикалните етажерки за обувки са също сред купуваните видове мебели за коридор и са супер идея, защото могат да бъдат с отворен дизайн или да са напълно затворени.

Хоризонтален или вертикален шкаф за обувки

ВИСОК ШКАФ ЗА ОБУВКИ ГИЛБЪРТ СОНОМА АРВЕН / 4036

Изборът на такова обзавеждане е пряко свързан с големината на антрето. Ако то е по-голямо, логичното решение е хоризонталният шкаф за обувки. За малки коридори са удачни вертикалните варианти, с които обстановката в тази част от дома отново ще е красива и в крак с трендовете.

Идеи за декориране на коридора

Важното е да декорираш със стил и внимание към детайла. Добави интересни акценти към обзавеждането от рода на дървената секция, дрешника, табуретката, портмантото от модули, за да са крайните резултати нестандартни, а цялостната обстановка – приветлива. За входното пространство са подходящи декоративни елементи като цветята (може и изкуствени),картините, рамките със снимки и подовите настилки.

Показан продукт - портманто Жана.

Автор: МебелМаг