Как да използваме цвят капучино в коридора?

Как да използваме цвят капучино в коридора?

Използването на цвят капучино за коридора е много добра идея. Подобен интериор в антрето е изключително модерен, правилните нюанси разширяват пространството и създават усещане за комфорт. Съчетанието му с други свежи цветове е лесно и ако всичко е добре балансирано, ще създадете страхотни дизайни.

Защо да изберем цвят капучино за антрето?

Цвят капучино за коридора е класика. Той представлява цвят от кафявата гама, напомнящ този на кафе с мляко, откъдето идва и името му. Той е неутрален и мек и се характеризира с подобряването на цялостния облик на дизайна. Всички негови тонове са подходящи както за настилката и стените, така и за шкафовете и останалата част от обзавеждането. Може спокойно да контрастирате с по-тъмни или по-светли тонове от палитрата – това ще ви помогне да направите един изключително модерен облик.


ПОРТМАНТО ВИВА БОСФОР С ДЪБ НЕБРАСКА

Друг плюс при тези нюанси е, че лесно се поддържат и по тях не личат следи от зацапване. Това е важно условие за антрето, тъй като все пак е входа на дома ви, и често се случва да се внесе външна мръсотия. Приглушените тонове са много подходящи за пода и обзавеждането, тъй като са ненатрапчиви и ще създадат визуална илюзия за повече пространство.

Как да съчетаем цвят капучино в коридора?

Още едно предимство на цвят капучино е, че е неутрален. На такъв фон останалите цветове изпъкват и стоят много по-добре. Топлите тонове изглеждат по-топли, а студените по-студени. Допускат се комбинации с ярки или приглушени тонове. Ето и някои от най-подходящите съчетания:

 1. Розово – особено бебешко розовото, стои прекрасно в съчетание с капучиното. Други подходящи негови вариации са коралово и ярко розово, амарант и дори пурпурното. Акценти или декорации на коридора в тези гами, биха създали усещане за позитивна енергия, топлота и сладост. Подобни дизайни са вдъхновяващи и красиви.
 2. Червено – изключително добро решение. Тук комбинациите са много хармонични и стилни. Топлите му нюанси като доматено червено, ще стоят добре, но ако искате по-голям контраст, използвайте черешово, винено, рубин или ярко бордо. Това са добри контрастни предложения, на които трябва да обърнете внимание.
 3. Портокал – оранжевото ще стои много добре в коридора, като акцентиращ елемент, и може да се използва за детайли, част от мебелите или красиви елементи по оцветяването на стените. Сенчестите му оттенъци създават усещане за спокойствие и комфорт. Комбинации с манго, оранжев корал, тиква и тъмно оранжево, биха се възприели много добре сред подобен интериор.
 4. Топло зелено – капучиното си подхожда прекрасно със зеленото. То предоставя усещането за естествен завършек, а съчетанията му с по-топлите му тонове, създават усещане за уют. Опитайте със зелен чай, блатно зелено, кафяво-зелено, или тъмните му палитри. Това са едни от най-добрите комбинации за всеки коридор.
 5. Студено зелено – зеленото в студените си гами са меко и предоставя един мек завършек за интериора. Гамата тук се състои от светло сиво-зелено, пелин, изумруд и малахит. Подобни комбинации са много балансирани и създават чувство за лукс.
 6. Синьо – съчетанието от капучино и синьо за коридора може да внесе допълнителен контраст, което ще направи такъв тип интериор много изразителен и впечатляващ. Меките сиво-сини тонове ще придадат естествен и хармоничен вид на помещението. Бледите и нежни нюанси на тази гама могат да създадат страхотен интериор.
 7. Лилаво – комбинациите с лилаво изглеждат загадъчно и са много добро решение. По-червеникавите му нюанси са по-нежни, а изцяло лилавите, имат силен контраст. Дизайнерите препоръчват да използвате патладжаненото, тъй като то ще създаде страхотно усещане, заради красивия контраст.
 8. Кафяво – капучиното е един от нюансите на кафявото, поради което съчетаването им ще задълбочи палитрата и ще изглеждат изключително изискано. Други варианти на този цвят, които е добре да използвате, са млечен и тъмен шоколад, и светъл кестен.
 9. Бяло – съчетаването с бяло е изключително изискана опция и всеки би я оценил. Помещението ще изглежда много просторно и светло. Използвайте мръсните му тонове, които са по-подходящи за място, в което се внася мръсотия. Така вашият коридор ще бъде много по-лесен за поддръжка.
 10. Бежово – опциите, в които към този цвят се добавя бежово, са интересни, но ще има нужда от трети, по-контрастен тон, който да използвате за акцентиране и декорации. В противен случай помещението няма да бъде достатъчно изразително и приветливо.
 11. Сиво – съчетанието със сиво за коридора отново би се нуждаело от контраст и по-ярък акцент. Хубавото тук е, че и двете гами са изключително стилни и със сигурност няма да сбъркате ако заложите на такава комбинация.
 12. Черно – ако разполагате с малко помещение, то черното трябва да се използва в изключително нисък процент. В случай че разполагате с пространство, може да постигнете невероятен ефект и дълбочина с подобно съчетание. Характерно за него е, че създава усещане за стесняване, за това преценете добре дали е подходящ вариант във вашия случай.

Възможностите за комбиниране на този цвят с друг в коридора, са много и трябва добре да помислите. Най-важното е да се съобразите със собствения си вкус и визия за дома. Не забравяйте, че това е първото помещение, което ще виждате като се прибирате удома, за това е важно да е приветливо и уютно.

Кои мебели за антре са подходящи в цвят капучино?

В зависимост от това какви палитри сте избрали за стените, пода и таваните на коридора, трябва да прецените и кои ще бъдат подходящи за обзавеждането. Не забравяйте, че всичко трябва да е умерено и практично, особено ако разполагате с тясно пространство, както по-често е разпределението в това помещение. Изберете мебели от качествени материали в цвят капучино, които да създадат приятно усещане в антрето. Може също да използвате различни аксесоари от този нюанс, придаващи допълнително стил и елегантност на цялостния интериор. Внимавайте със осветлението, тъй като то играе основна роля в крайния облик.

Показан продукт - портманто Хироу.

Автор: МебелМаг