Идеи за практично обзавеждане на дома

Идеи за практично обзавеждане на дома

Предстои ти да купиш ново обзавеждане за дома, но този път искаш да е възможно най-практично? Тук те очакват интересни съвети, свързани с избора на функционални и модерни мебели, с които твоето лично пространство ще заблести от красота, а наред с това ще се сдобие и с висока функционалност.

Идеите за дизайн на дома са стотици, а ти трябва да решиш на кои от всички предложения да заложиш. Запомни, че жилището е като едно бяло платно, върху което можеш да нарисуваш великолепна картина, достойна да бъде шедьовъра на живота ти. Готов ли си да се впуснеш в това вълнуващо интериорно приключение и да изумиш най-вече себе си с постигнатите резултати?

Как да обзаведем малък апартамент

Страхотни решения има и за малки апартаменти, където стаите са или малко на брой, или с ограничена площ. Какъвто и да е случаят, компактно и трансформиращо се обзавеждане може да се намери за всяко едно помещение, така че отдели време и виж какви от какви идеи за практично оформление на дома можеш да се възползваш. Ето и някои от тях:

  • мултифункционална мека мебел – тя може да изпълнява няколко предназначения наведнъж, което го позволява нейният адаптивен и модерен дизайн. Легло, място за сядане и удобна ракла за съхранение на багаж – с разтегателния диван в хола удобствата ще са винаги налице дори и помещението да е малко като територия;
  • барплот в кухнята – той не само ще ти осигури желаната естетика, ами и ще направи престоя в стаята за готвене още по-комфортен. Барплотът може да бъде използван като зона за подготовка на хранителните продукти, но и като маса за хранене, около която да се събира цялото семейство;
  • сгъваема маса и столове – след като тяхната употреба приключи, те могат да се сгънат и приберат, за да не заемат излишно място в кухненското помещение. Идеални са за малки домове, където пространството е дефицит, но не и желанието за постигането за високи естетически и практични резултати;
  • двойно легло в спалнята – този вид мебел се е предпочитала в миналото, предпочита се и днес. Купува се за малки спални и е сред добрите идеи да обзаведем дома си по стилен и функционален начин. Най-честото ѝ приложение е за детската стая, която е обитавана от две и повече деца;
  • компактно портманто за коридора – можеш да го купиш в готов вариант или сам да решиш какъв да е дизайнът му. Ако предпочиташ втората опция, обмисли идеята да купиш вертикален шкаф за обувки, както и да поставиш надстройка върху малкия гардероб. Така ще си осигуриш повече място за съхранение на лични вещи, без това да засяга свободното преминаване през входната зона.

Има практични холни решения, оригинални идеи за обзавеждане на малка баня и компактни мебелни продукти за помещението за спане. Сред интериорните “похвати” са и комбинираните дивани, притежаващи функция за сън, вградените гардероби и интегрираните в рамката на леглото шкафове, с които организирането на домакинството е още по-лесно. Можеш да спестиш доста полезно място, ако се възползваш от всички тези съвети и препоръки, изпробвани и потвърдени във времето.

Защо да заложим на разтегателни и сгъваеми мебели

ЪГЛОВ ДИВАН МИЛАН ДЕСЕН БЕЖОВ

Тенденцията е да станат все по-купуван продукт, защото са не само практични, но и притежават съвременен вид. Ако жилището ти е малко и искаш да го изпълниш с функционални и красиви мебели, ето ти една чудесна идея, на която смело можеш да заложиш. Избери маса и столове със сгъваем дизайн, които освен за трапезарията, са подходящи и за други помещения – според ситуацията.

Какви са предимствата на вградените мебели за дома

На първо място те са супер практични. Интегрираният им монтаж прави присъствието им у дома деликатно, но същевременно и много модерно. Чудесна идея е да се спреш на вграден гардероб за спалнята и/или коридора, който може да е трикрилен или четирикрилен. Така неговото използване няма да нарушава свободното преминаване през стаята, а визуалното му присъствие ще е стилно и ненатрапчиво. Предимствата на подобни мебели за дома са редица, като най-голямото от всички е, че са практични и не заемат много място в помещението, където са поставени.

Защо пространствата за съхранение са от ключово значение

ПЕТКРИЛЕН ГАРДЕРОБ РОС ДЪБ ВОТАН С ЧЕРНО ШАГРЕ

Във всеки дом е важно да има достатъчно място, което да се използва за съхранение на лични вещи от различен тип. В секцията в хола, в гардероба или в скрина – всички тези зони се използват за подредбата на дрехи, техника, спално бельо и други неща, които се използват в ежедневието. Колкото повече свободно пространство е налице, толкова по-лесно ще е сортирането на принадлежностите и тяхното намиране впоследствие.

Ако търсиш практични идеи за това как можеш да увеличиш мястото за подредба на семейните вещи, започни от покупката на легло с повдигащ механизъм. Би било жалко, ако не се възползваш от наличното под матрака пространство, което при двойните спални е наистина доста като площ. Можеш да добавиш скрин или ракла с компактен дизайн, за да са удобствата още повече.

Отиваме в хола, където те очаква практичен разтегателен диван. Все още нямаш такъв в дома си? Време е да си набавиш и за дефицита на свободно място да забравиш! Ако от дълго време обмисляш тази идея, то е крайно време да я приложиш и да се насладиш на резултатите. Наместо само за седене, меката мебел с подобно техническо оформление ще ти даде шанс да я използваш и за спане, което си е сериозно предимство.

Как да спестим място в тесен коридор

Входната зона е специална. Тя е дозата красота на влизане у дома и първото впечатление за гостите ти. Редно е да се постараеш за нейното класно и практично обзавеждане, съобразявайки се и с това, че жилището ти не е от най-просторните.

Закачалка, гардероб и огледало – идеята е всеки един от тези елементи да е красиво съчетан с останалите, без това да стеснява излишно пространството и да ограничава движението. Заложи на компактно и практично портманто и не поставяй твърде обемисти мебели в антрето. Наместо двукрилен дрешник, избери еднокрилен, а шкафът за обувки нека да е вертикален, като е добра идея да бъде комбиниран и с пейка за сядане.

Закачалката може да е монтирана на стената чрез специална плоскост, а не да е настолна и да заема излишно място. Можеш да монтираш лавици, където да сложиш някакви предмети с декоративен характер. Купи обзавеждане в светлата гама, за да увеличиш оптически пространството в коридора – 3Д тапетите са също практична идея за тесни антрета и изобщо за дома.

Автор: МебелМаг