Идеи за обзавеждане на малко антре

Идеи за обзавеждане на малко антре

Много често входната зона на жилището е с ограничена квадратура. Тази част от дома се подценява при обзавеждането, но в същото време разполага с голям потенциал, който може да се разгърне чрез идеи от съвременния дизайн. 

Антрето е първото, което вижда всеки, който влезе в дома ви. Именно поради тази причина то трябва да изглежда приятно, да е практично и гостоприемно. Изборът на цветове, декорации и осветление е приоритет на всеки, който държи на уюта. 

В тази статия ще ви предложим различни и интересни идеи относно това как да направите малкото пространство функционално и приветливо с подходящите мебели.

Какви мебели да изберем за малко антре?

Дори да имате апартамент с малък и тесен коридор, си струва да обърнете внимание на неговия интериор, за да го направите стилен и функционален. Тук ще ви дадем повече информация за мебелите, които ще създадат комфорт в антрето:

Шкаф за обувки

Съвременните модели се характеризират с изчистен и компактен дизайн. Може да бъдат с отворени рафтове, тип ветрило или гардероби. В малкия коридор най-подходящ е вертикалният шкаф за обувки. Той оползотворява пространството на височина и ви дава много рафтове за съхранение. Вертикалните шкафове изглеждат тесни, но падащите вратички с двуредов механизъм са добре познати със своята практичност.

Огледало

Идеята да използвате огледало във входната зона е много добра. То оптически ще увеличи пространството и ще има къде да се огледате, преди да излезете. Може да поръчате отделно огледало и да го монтирате на свободната стена или да се възползвате от мебелите, в които то е вградено. 

Често срещаните и популярни дизайни са в правоъгълна и квадратна форма. Ако искате огледалото да е акцент, заложете на такова в нестандартна форма с красива декоративна рамка. Използва се и при ниски тавани, за да изглежда помещението визуално по-голямо.

Портманто

Това е най-добрата мебел за спестяване на място в малкото антре. Този артикул съчетава всичко в едно, като включва различни елементи – рафтове, закачалки, шкаф за обувки, огледало и чекмедже за дребни вещи. Предлагат се и чудесни ъглови модели, които много добре обособяват входната зона. 

За тесния коридор са предназначение специални компактни модели. Съчетайте цвета на портмантото с останалите интериорни детайли, които ще използвате. Тази многофункционална мебел изглежда завършено и се изработва в различни нюанси.

Закачалка

Стоящите модели имат своите предимства. За разлика от вградените в мебелите, този тип са мобилни и може да ги местите лесно. Предлагат голям капацитет за окачване и дори по-тежките и дълги палта ще бъдат подредени лесно. Снабдени са с удобен въртящ елемент, за да достигате до всяка връхна дреха. 

Много добър вариант е да се използва такава закачалка в малкото антре, защото разполага със специално обособено място за съхранение на чадъри и такова за чанти. Изглежда красиво, разположена в ъгъла на предверието, но и спестява място.

Има редица съвременни мебели, конструирани специално за апартаменти с малко антре. Важно е да измерите внимателно пространството, с което разполагате, за да създадете приятен и функционален интериор.

Как да се справим с ограниченото място за съхранение?

В коридора често се подреждат различни вещи, за които няма ясно обособено място в жилището. Независимо че тази зона е малка, в нея също трябва да има кътчета за съхранение и декорации, които ще създадат уют. 

Запознайте се с практичните идеи, от които да се ползвате:

  • пейка за сядане в комбинация с шкаф за обувки – така ще има къде да подреждате любимите си модни обувки и в същото време – зона, където да седнете комфортно и да се обуете. Конструкцията на този артикул се отличава с практичния си размер. Визуално пейката не изглежда голяма, но е много удобна, защото на нея може да седнат дори двама души. Моделите имат меки възглавнички в горната си част с кожена тапицерия в различни цветове; 
  • използвайте рафтове, монтирани на стените – те ще разширят визуално антрето и ще има къде да сложите дребни декорации или семейни снимки. Хубава идея са красивите кутии за съхранение, които да се разположат върху полиците и в тях да подредите дребни вещи, които не желаете да са на показ. 
  • заложете на малък гардероб с много рафтове – изберете модел, който ще се побере в антрето. Когато гардеробът има много място за съхранение, може да съхранявате в него не само обувки, но и и други предмети, за които нямате място в другите стаи. Визуално такъв артикул изглежда модерен и удобен.

Избирайки някоя от тези идеи, ще успеете успешно да оползотворите мястото, с което разполагате.

Кои са най-подходящите цветове за малкото антре? 

За подовите повърхности подходящ вариант са ламинат или теракот. Не е добра идея да използвате сложни шарки или някакъв вид текстура, заложете на гладките повърхности, които ще увеличат оптически пространството. Повечето специалисти препоръчват, таванът да е бял. Друга идея са окачените конструкции, защото идеално изравняват повърхността и създават усещане за повече простор.

Стените е добре да са боядисани в един цвят, като е най-добре той да е светъл – бял, шампанско, светлобежов, златист или жълт. Тези нюанси са предпочитани за малките помещения. Ще изглежда още по-стилно, ако подът е в бял цвят, а стените са боядисани в цвят капучино. 

Разчупете обстановката с контрастен нюанс, като червеното, но го използвайте само на едната стена. Друга идея е цветовата комбинация между шампанско и тъмно бежово, тъй като придава уют. Ще увеличите визуално размера на коридора, ако го боядисате в светло жълто и златисто. Тези нюанси си подхождат с почти всички модерни мебели. 

Какво осветление да изберем за малкото антре?

За да не отнемате от иначе скромното пространство, е най-добре да монтирате плафони, като основни осветителни тела. Те излъчват достатъчно ярка светлина, тъй като в тази зона отсъства естествената. Изберете семпли и изчистени варианти, за да не претрупате интериора. Добавете и стенни аплици, ако светлината не ви е достатъчна. 

Друга практична идея са вградените луни. Те се монтират на окачения таван и създадат илюзията за по-голямо пространство. Моделите със сензор за движение са практично и икономично решение за коридора.

Няма нужда да се лишавате от удобството, което може да имате, дори и с по-малко антре. С подходящите идеи може да сътворите шедьоври.


Показан продукт - Портманто Трио