Идеи и съвети за детска стая за момче

Идеи и съвети за детска стая за момче

Обзавеждането на детската стая е тема, която вълнува всеки родител. В това така специално помещение трябва да цари уют, естетика и комфорт, така че на детето да му е приятно по време на престоя там. Изборът на интериор е добре да бъде съобразен основно с възрастта и пола на хлапето. Ако е за момче, то в този случай е нужно да се заложи на дизайнерски решения, отговарящи на неговата натура и предпочитания. Тийнейджърите предпочитат модерно и в духа на младостта обзавеждане, като и в този случай има доста добри идеи, от които да се възползваш.

Как да обзаведем детска стая за момче

Мебели, декорация, цветове – компонентите, създаващи атмосферата в стаята на момчето са доста. Предложения и идеи за дизайн на помещения от този тип има много, като е важно да се обърне внимание и на декорацията. Тя би могла да присъства под формата на стикери, картини, фототапети и други ефектни допълнения за готина обстановка. Избери онези интериорни решения, които оказват най-силно въздействие върху твоя и този на детето ти емоционален свят. Ето кои са подходящите варианти за обзавеждането на момчешката стая:

  • преди да започнеш с избора на мебели, избери светло помещение – от огромно значение е в детската стая да има достатъчен приток на естествена светлина, за да може момчето да учи и играе по пълноценен начин. Освен това, избери и хубаво основно осветление, което можеш да допълниш и с акцентно такова;
  • дървена подова настилка – тя е популярна със своите топлоизолационни качества и принос за обособяването на уютен и съвременен интериор. Определя се като чудесна идея за детската стая на малкото момче, което до 10-годишна възраст често играе директно на земята, а това изисква специален подход към селекцията на под. Поставянето на килими или мокет е също желателно;
  • комфортно легло и качествен матрак – със сигурност ще се съгласиш, че един от най-важните компоненти в детската стая е креватът, на който спи невръстното момче. Ако леглото и матракът не са достатъчно удобни, то няма да успява да си почива добре през нощта, а през деня ще се чувства отпаднало и раздразнително. Супер идея е да заложиш на спалня във формата на кола, като така ще стимулираш малчугана да бъде още по-самостоятелен като личност;
  • функционално бюро за писане и ергономичен стол – още в детската градина децата започват да се занимават с дейности като оцветяване, рисуване, писане и престой пред компютъра. Именно това прави присъствието на качествено бюро и подходящ стол към него толкова наложително. При избор обърни внимание на особености като височина, широчина, материали за изработка и дизайн;
  • ефектни тапети – в стаята на момчето трябва да има типично детски неща. Така то ще се развива пълноценно, без да се ограничава в социални рамки. Колкото по-креативна вдъхновяваща обстановка му бъде осигурена, толкова по-щастливо ще е детството на хлапето, което преди всичко иска да твори, играе и забавлява.

Тематичните стаи са също сред добрите идеи, които често се прилагат в съвременните апартаменти. За целта можеш да поставиш на стената фототапет с любимия герой на момчето, както и да избереш обзавеждане от модули, което да е с нестандартен дизайн и да създава усещане за цял един друг свят, в който чудесата са навсякъде.

Как да обзаведем детска стая за две деца момче и момиче

ЛЕГЛО СЪС СКРИН И БЮРО АНДРЮ СОНОМА АРВЕН С БЯЛО ГЛАДКО С ВКЛЮЧЕН МАТРАК БОНЕЛ 90/200

Подобни помещения са по-трудни за организиране, защото трябва да се извърши планово разделение на пространството, за да е както момчето, така и момичето доволно от постигнатата атмосфера. В случая е страхотна идея да се купи двуетажно легло, което може да е обединено с общо бюро или шкаф за дрехи. Днес е възможно да се открият доста интересни интериорни конфигурации и цветови разновидности на този вид мебел, която може да се използва много дълго време.

По отношение на нюансите също има доста въпроси за разискване. Когато детската стая е обитавана от момче и момиче, то тогава тя не може да бъде решена само в розово или само в синьо. Единият вариант е да се заложи на “универсален” цвят като бежово, бяло или зелено, а другата идея е да се избере метода “зониране”. Така ще се постигне пространство 2 в 1, в което хлапетата ще играят и учат с удоволствие.

Какви са предимствата на отделните и двуетажните легла

Избирайки гардероб и секция, цвят за боядисване на стените и осветление, трябва да обмислиш и въпроса с избора на легло за детската стая. Ако са необходими две, навярно ще се зачудиш дали да се спреш на двуетажните модели или на класическия вариант – на две отделни. И едните, и другите имат своите плюсове и минуси.

Креватите един върху друг спестяват място и са компактно решение на проблема с ограниченото пространство. Недостатъкът им е, че се свързват с риск от падане от горното ниво, което кара голяма част от родителите да заложат на стандартния вариант – да ги сложат един до друг. В тази си подредба могат да бъдат разделени с ракла и отново да се постигне търсената естетика и практичност.

Как да организираме пространството в стаята

Основната идея е детското помещение за момченце да не се затрупва с мебели, а да се остави достатъчно място за игра. Бюрото е добре да се постави в близост до прозорец, за да има приток на естествена светлина в изобилие. Друга също добра идея е да се отреди специален кът, в който да се подреди рафта или коша с играчки, а на стената да се залепи интересен фототапет, изобразяващ любим филмов герой, пейзаж на Космоса или друго изображение.

Освен удобно легло, купи и достатъчно голям гардероб, в който безпроблемно да подреждаш дрехите на твоето малко момче. Скриновете са също много удачни за детски стаи, защото не заемат много място, но пък осигуряват допълнително пространство за съхранение на лични вещи от различен вид. Идея е да се използват и за играчки, които хлапето да намира бързо и лесно.

Какви декорации да изберем

Детайлите са от голямо значение за жилищния интериор. На тях се набляга и при обзавеждането на детската стая за момче, в която трябва да присъства и подходяща декорация. Но каква да бъде тя? Навярно ще ти допадне идеята да монтираш рафтове на стената, върху които да подредиш красиви фигурни, снимки в рамка и др.

Светещите стикери са също доста харесвани, защото помагат да детето да не се страхува от тъмното и да се наслаждава на обстановката в помещението нощем. Паната с тематични изображения и фототапетите са чудесна идея, както и висящите декорации под формата на облаче или друга интересна фигура.

Показан продукт - детски спален комплект Немо.

Автор: МебелМаг

Подобни статии
Комбиниране на цветове за начинаещи: Урок в интериорния дизайн
Комбиниране на цветове за начинаещи: Урок в интериорния дизайн
Идеи за офиса
Идеи за детска стая
Идеи за кухнята
Идеи за спалнята
Идеи за хол и всекидневна
Идеи за антрето
Идеи за дома

Цветовете са навсякъде около нас. Те не само придават характер на обкръжаващата ни среда, но и въздействат върху нашето настроение и емоции. В интериорния дизайн...