3 причини да съчетаем сиво и бяло в коридора

3 причини да съчетаем сиво и бяло в коридора

Коридорът е първата част от дома, която виждате вие и вашите гости при влизане през входната врата. В повечето случаи до това пространство не достига естествена светлина, което означава, че правилният избор на цветове както за стените и тавана, така и за мебелите, е изключително важен. Има разнообразни подходящи варианти, но най-добрите от тях се отличават с контраст между светли и тъмни тонове. Нека разберем защо сиво и бяло е една от най-стилните и модерни комбинации за това помещение, въпреки че и двата нюанса са неутрални.

Защо да изберем сив и бял цвят за коридора?

ПОРТМАНТО САКРАМЕНТО ДЪБ КАФЕ С БЯЛО ГЛАДКО

Съчетанието между сиво и бяло в антрето дава възможност за интересни дизайни. Не забравяйте, че осветлението е много важно за правилния ефект, който искате да постигнете благодарение на различните нюанси. Те имат силата визуално да разширят тясното пространство в апартамента, а това е нужно за повечето коридори. Ето ползите от употребата точно на тези два нюанса:

  1. Стилна цветова комбинация – съчетанието между сиво и бяло за коридора е изключително стилен и елегантен избор. Подобна комбинация създава усещането за уют, спокойствие и вкус. Може спокойно да използвате по няколко нюанса, от един и същи цвят и да правите комбинации между тях. Използването на шкаф с огледало, е функционална идея, която допълнително ще допринесе за визуалното разширяване на антрето. Изборът на висящи мебели е изключително модерно решение, което едновременно с това, ще ви спести пространство от пода. За да постигнете баланс, между двата цвята и техните нюанси, използвайте за акцент картини или други стенни аксесоари и декорации. Може да добавите и комплекти от декоративни възглавници в същите тонове.
  2. Усещане за по-просторно помещение – правилната употреба на сиво и бяло за коридора, може да ви помогне визуално да създадете усещане за по-просторно помещение. По-светлите тонове, добавянето на различни текстури и внасянето на декорации и огледала, ще допринесе много за това. Ако нямате възможност за добро осветление, не прекалявайте с наситените нюанси.
  3. Възможност за съчетаване с други цветове и поставяне на акценти – използването на подходящи акценти и декорации, много ще освежи цялостния интериор във вашия коридор. Една от големите ползи на дизайна със сиво и бяло, е че могат да се съчетават страхотно с всички останали тонове. Това отваря много разнообразни възможности за използването освен на интересни аксесоари и на различни текстури.

Редицата възможности, които отваря използването на сиво и бяло в интериора на коридора, карат все повече хора да залагат на тази комбинация. Това е един прекрасен избор, който ще създаде усещане за уют и стил във всеки дом.

Как да съчетаем сиво и бяло с други цветове?

Дизайнерите препоръчват разреждане на по-тъмния цвят, за да изглежда интериорът по-интересен. Може да използвате различни нюанси, както контрастни, така и плавни градиентни преходи.

Комбинациите с други гами на палитрата, изглеждат изключително стилно. Това ви позволява да играете със зонирането на стаята. С помощта на различни техники може визуално да разширите тесен коридор, да играете с неудобно оформление, изпъкнали колони, килер или близко разположени врати към други стаи.

Добавянето на други цветове като зелено, пепел от рози, лилаво, или жълто, могат много да освежат антрето. Използвайте интересни детайли в тези палитри, за да създадете едно добре изглеждащо съчетание.

Какви текстури да изберем и как правилно да ги използваме в коридор в сиво и бяло?

Коридорът в сиво и бяло може да бъде декориран във всякакъв стил, като са допустими и комбинации, стига да бъде постигнат хармоничен краен образ. Стените на помещението се явяват като основен фон, така че акцентът е повече върху мебелите и декора. Желателно е използването на текстури, които са контрастиращи по цвят, но проектирани в същия стил. Ето няколко идеи:

  • ярки декорации по стените с различна текстура – ако използвате ярки декорации по стените или по-интересна текстура, която искате да привлича вниманието, заложете на по-прости мебели при обзавеждането. Предложенията от минималистичен стил биха се вписали чудесно, като друга ползва при тях е, че в повечето случаи са изключително функционални. Все пак по-добрият вариант е акцента да бъде в тях. Това ще отвори много повече възможност за игра с дизайна;
  • дърво – всеки нюанс се комбинира перфектно с дърво и негови имитации. Може да го използвате за фасадите на мебелите, пода или отделните декоративни елементи. Цветът на дървото е естествен, което позволява повече интересни елементи;
  • текстурирана облицовка – в коридорите със сиво и бяло, текстурираната облицовка като камък или тухла, изглежда страхотно. Но за да се оцени такъв дизайн, е необходимо да разполагате с повече пространство. Ако то е малко, тогава е по-добре да използвате нещо с по-едноцветни елементи или такива в малък размер, като добре те да са главно в светли нюанси;
  • разнообразни текстури при повърхностите – може да играете с контраста на матови, груби стени и лъскави повърхности, например вратите на шкафовете. Основното е, че те се поддържат в цвят и стил, който се вписва добре в интериора, тъй като в противен случай може да изгубите желания ефект;
  • винилови тапети – виниловите тапети са практично решение, издържат на капки, които може да внесете с якето или чадъра си и се почистват изключително лесно. Ефектът, който създават може много да допринесе за уюта на помещението.  


ПОРТМАНТО СИГМА ВИНТИДЖ С ДЪБ КРАФТ БЯЛ

Специално внимание трябва да се обърне на пода и тавана. Ако те са извадени от общия стил, това нарушаване на цялостния интериор, ще дразни окото. Желателно е подът да е в контрастен нюанс, като може спокойно да се използва сивата палитра. Важно е да си пасва добре със стените. Специално внимание трябва да отделите да осветлението. Ако в антрето сте използвали повече от тъмни тонове, недостатъчното осветление ще развали крайната визия. Препоръчително е да се използва дифузна светлина, тъй като това ще помогне за по-доброто представяне на използването на цветовете.

Показан продукт - портманто Шайн.

Автор: МебелМаг